Wat zijn de ervaringen met GastouderPlan?

Uiteraard laten wij u graag weten hoe anderen de diensten en het contact met GastouderPlan ervaren.

Wij hebben een aantal ervaringen voor u op rij gezet

Mijn ervaringen met GastouderPlan

Een wereld van verschil!


Vroeger:

Kinderen fris, maagjes gevuld en netjes aangekleed op tijd op het kdv en school ging best goed, dacht ik… Mijn man en ik hadden een heel schema om dat te doen, owee als er ergens iets mis ging……dan liep heel ons schema in de soep, oudste te laat op school en/of ik te laat op mijn werk….en dan benoem ik nog niet eens de sfeer…s ’avonds de ophaalroute en vervolgens koken, eten, kids in bed en dan het huishouden en dan in bed vallen…..klaar voor de volgende run morgen….Elke dag een nieuwe uitdaging. Als ik op tijd op mijn werk zat vond ik mijn missie geslaagd, al had mijn werkgever een andere verwachting met een ‘geslaagde’dag.

Nu met gastouderplan:
Ieder kind slaapt, eet en poept in zijn eigen ritme. Als de gastouder komt mengt deze zich in onze bezigheden. Als gezin ontbijten en lachen we samen (afhankelijk van wie wakker is) en ieder gaat zijn eigen weg….Wat een verschil.

Ook de avonden hebben we nu tijd voor elkaar. Vaak is de was al weg, aanrecht schoon en als we beide laat thuis zijn van werk hebben de kinderen al gegeten! Als we het over kwaliteit van leven hebben, is die 1000% verbeterd.

De klik tussen de gastouder en de kinderen en ons is ook super goed. Doordat we altijd dezelfde gastouder hebben voelen de kinderen zich veilig en vrij. Ze zijn thuis en bij een vertrouwd iemand. Die ook nog eens graag zingt, danst en knutselt en bakt…..en..educatieve uitdagingen heeft voor elk kind.

Gastouderplan heeft goed door wat voor ons gezin belangrijk is. Waar onze behoeftes liggen en ontneemt ons zoveel mogelijk zorgen en stress. Niet elke dag/week/maand is hetzelfde. Met onze gastouder hebben we veel flexibiliteit. Soms komt ze een extra dag, blijft tot laat in de avond, neemt de kinderen mee naar dansles….met ruilen en schuiven houden we het werkbaar voor iedereen. Dat geeft rust en meer vrijheid in het doen van leuke dingen met elkaar.

De kinderen gaan nu in bad omdat ze willen…niet omdat het snel hup moet…..